Apparna som hjälper dig att spara pengar

Apparna som hjälper dig att spara pengar

Vissa människor är riktigt bra på att spara pengar, medans andra kanske bara behöver lite hjälp.Under de senaste åren har ett antal appar dykt upp som hjälper personer att spara pengar. Var och en har sin egen form, men i sin kärna erbjuder de samma service: samla små mängder pengar som växer sig över tiden. De är som en digital spargris, i huvudsak.Här är några smartphonevänliga spar-appar som enkelt hjälper dig att lägga undan dina extra pengar:

 

Acorns lanserades 2014 och var den första utav dessa apparna och investerar din reservförändring i en grundläggande investeringsportfölj. Det har enligt uppgifter 3 miljoner kunder. Det investerar pengarna i intervaller på 5 dollar i en av fem portföljalternativ, allt från aggressiv till konservativ, allt med varierande blandningar baserat på eget kapital och börshandeln.Appen tar ut en månadsavgift på $ 1 för konton med mindre än $ 5000. ETF har också egna kostnader som sträcker sig från 0,05 procent till 0,20 procent, vilket dras av från utdelningar.Du kan också ställa in automatiska insättningar dagligen, veckovis eller månadsvis.Företaget samarbetar också med olika återförsäljare, som Apple, Jet och Dollar Shave Club på dess ”Found Money-funktion”. När du köper något från de återförsäljare med samma konto som du har länkat till ditt Acorns-konto, lägger återförsäljaren en procentandel av summan tillbaka till ditt Acorns-konto.Ditt Acorns-konto är ett investeringskonto, därför är det inte försäkrat av FDIC.

 

Digit använder algoritmer för att analysera vad som går in och ut ur ditt bankkonto, och gör då små uttag på ett sätt som dom säger att du ”inte kommer att märka”. Digit kan spara mer än de andra applikationerna, eftersom det inte är baserat på transaktioner utan på din balans och utgiftvanor. Så, medan Acorns inte kan spara mer än $ 1 per transaktion, kan Digit potentiellt spara upp till $ 50 åt gången. Digit brukade vara gratis, men i april 2017 meddelade att det skulle börja ladda $ 2,99 i månaden. Företaget sa vid den tiden att det hellre skulle betala sina kunder en avgift snarare än att sälja sina data eller fungera som en ledande generator. Du kan fortfarande testa Digit gratis i 100 dagar. Med införandet av avgiften ökade bolaget hur mycket det betalar sina kunder för sina inlåningar från en 0,2 procent ”årsbaserad sparbonus” till 1 procent när du sparar med Digit i tre följande månader. Fonderna är FDIC-försäkrade upp till en balans på 250.000 dollar. Inom appen kan du ställa in mål som hjälper dig att spara för dagliga utgifter, t.ex. hyra och räkningar, samt stora inköp.

 

Acorns och Digit är fristående appar som är avsedda att hjälpa dig att spara utanför ditt kontokonto som du sen kan använda på vad du vill. Inom appen är det möjligt att ställa in mål och gränser för dina utgifter på en månadsbasis. Detta kan vara användbart för vissa aktiviteter där utgifterna för pengar kan gå lite snabbare än du skulle vilja, till exempel om du spelar online casino. Med den här appen kan du ställa in en månadsbudget, vilket gör att du inte överskrider det belopp du hade tänkt att leka med. Du kan skapa en budget för andra aktiviteter som online shopping  och till och med dagliga varor. Chime vill  istället ge dig en bättre bankupplevelse totalt sett. Chime erbjuder kunderna sparkonto och ett betalkort. Chime arbetar med Bancorp Bank, så dina pengar är försäkrade av FDIC upp till 250 000 dollar per person per konto. Chime-sparkonto har två grundläggande styrkor – det hjälper dig spara när du spenderar genom att avrunda dina inköp och när du betalas genom att automatiskt flytta 10 procent av din check till dina besparingar. En av fördelarna med appar som Acorns är att dina pengar är bortgjutna någon annanstans.