Apple och HTC till domstol

Förr några månader sedan när jag skulle byta telefon hade jag iPhone och HTC Hero framför mig och efter test och massa läsande valde jag Hero för den hade en del grejer som iPhone inte gjorde men framför allt för att jag tror stenhård på HTC som företag som år efter år levererar massa bra mobiler och Android som enligt mig har bättre framtid som öppen lösning en iPhone OS. Jag har aldrig hittills ångrat mitt beslut.

Det som hände igår att Apple stämde HTC, enligt mig helt oväntad, måste jag erkänna äcklar mig och nu är det definitivt att jag kommer aldrig alltså aldrig att köpa en Apple produkt, oavsett hur bra dem är. Jag är en av dem som är absolut emot alla sorters stämningar, byråkrati och domstol och sånt när man ska bli bättre än sina konkurrenter, man ska tillverka bättre produkter, utveckla bättre produkter, inte stämma konkurrent och försöka med sitt patent stoppa någons utveckling. Förr Apple vill att HTC ska sluta sälja sina produkter och på det visset eliminera en stor konkurrent.

Det som är intressant är att Apple stämmer HTC, inte Google, företag som har tillverkar Android operativsystem som är installerade på de flesta av senaste HTCs telefoner. Apple stämde inte heller Windows för när man läser alla punkter då känns det att mer grejer har med Windows Mobile att göra. Hur bra är detta för själva Apple återstår att se för de flesta icke Apple användare kommer säker att ställa sig på HTCs sida, men jag tror inte dem bryr sig egentligen. Hur kommer Google att agera, för detta har nog en del att göra med lansering av Googles Nexus One där HTC också är inblandad? Många frågor som är obesvarade just nu. Faktum är att mobil krig har trappats upp och jag tror att största förlorare blir användare. En sak är ändå säker, Apple har officiellt erkänt vem dem är mest rädda för.

Så skriver andra om detta:

bilder från androidcentral.com

bilden från androidcentral.com