Bästa gratis antivirusprogram i 2016

Bästa gratis antivirusprogram i 2016

Att ha antivirus installerad i sin dator har länge varit ett måste. Tyvärr räcker det inte med bara antivirus så man måste komplettera med en bra brandvägg. Trots det kan man idag smita sin dator om man inte använder den med sunt förnuft och om man inte är försiktig. I Windows 10 ingår det ett skyddsprogram, Windows Defender och Windows Brandvägg men kritiker har inte varit så bra så man ska nog installera alternativ. Som alltid, finns det några bra gratis alternativ. Här listar jag 4 bästa och mest använda antivirusprogram i 2016.

 1. AVG free antivirus

  Oberoende testlabb AV-Test tilldelade för inte så länge sedan AVG Anti-Virus Free sin maximala poäng för skydd. AV-Comparatives är inte riktigt lika imponerad, men här ligger AVG också väldigt bra till.
  Programmet är mycket flexibel. Man kan definiera exakt olika typer av skanning, schemalägga dem för att köra obevakad, konfigurera vilka meddelanden som du vill se, bestämma hur uppdateringar ska hanteras, och mycket mer. Utan tvekan, värt att testa.
  AVG hemsida
  Ladda ner
  avg

   

 2. Avast Free Antivirus

  Avast är min personliga favorit som jag använder på nästan alla Windows datorer. När det gäller skydd så är Avast inte så bra som AVG enligt ovanstående testlabb, den fick bara medel betyg men den är bättre än de flesta att blockera skadliga webbadresser, vilket innebär att du är mindre sannolikt att stöta på skadlig kod via webben vilket är mycket vanligt idag. Det som är bra med Avast är långa listan över användbara extra material. I gratis versionen får man ofta reklam om att köpa full version vilket kan vara störande.
  Avast hemsida
  Ladda ner
  avast

   

 3. Avira Free Antivirus 2016

  Vissa säkerhetsföretag tillbringar en hel del tid på gränssnitt, men Avira är inte riktigt så bekymrade så programmets utseende är rätt enkel och avskalad. Det beror på att företaget är mycket mer intresserade av ämnet än stil, och slutresultatet är en av de bästa fria säkerhetsprogram. Produktens motorn är älskad av testlabbar och den ligger i topp på alla tester.
  Man kan lämna programmet ensam, och det kommer att göra sitt arbete nästan helt automatiskt. Å andra sidan får expertanvändare massor av fina kontroll också. Toppbetyg helt enkelt.
  Aviras hemsida
  Ladda ner
  avira

   

 4. Panda Free Antivirus 2016

  Panda är nästan alltid en topp fem plats i AV-Comparatives Real-World Protection test, och det är oftast i topp tre och trampar över större delen av den kommersiella konkurrensen. URL-filtrering är en annan viktig plus med Panda och den blockerar tillgång till skadliga webbplatser. Bonus Extras inkluderar USB skydd för att hålla din USB säker från vissa skadliga program, medan Process Monitor är en verktyg, som visar processer som körs, deras öppna HTTP-anslutningar, och lyfter fram sannolika faror.
  Hemsida
  Ladda ner
  panda