Fifa 15 – min favorit i vintermörkret

Fifa 15 – min favorit i vintermörkret

Som en stor sportälskare gilla jag sport även i spelvärlden. En av favoritspel som jag har följt i många år Fifa spelet från EA Sports. Denna vinter var det tom lite extremt mycket Fifa hela vintern. För det mesta deras nyaste utgåvan Fifa 15. Det har spelats på iPad, smartmobiler men för det mesta på Xbox 360.

Fifa 15 är utan tvekan bättre än sin föregångare. Om man ägde Fifa 14 på Xbox eller PS3, märker man att Fifa 15 är fortfarande en betydande uppgradering, men kanske inte den revolutionerande produkt som det byggdes upp för att vara. Grafiken har förbättrats, arenor, publiken och allt runt omkring är mycket mer detaljerad, spelarnas har generellt fått mer muskulösa kroppsformer, med längre armar och axlar. Det är kanske lite extremt, men de ser mer ut som idrottare än i tidigare utgåvan. Även animation är annorlunda än innan så Ingenting har lämnats oanimerad i Fifa 15, tom ersättare firar från bänken när deras lag gör mål.

Om spelet

Själva spelandet är lite mer avancerad tycker jag, det är svårare att göra mål, målvakterna har blivit mer duktiga på att positionera sig, så som försvarare som har blivit mer intelligenta och verkar ha en bättre förståelse när man ska stå ut och när man ska gå för att ta itu än de gjorde tidigare. Så klart om man spelar med Ronaldo och möter Brommapojkarna blir det lätt stor seger. En av sakerna som irriterar är precision vid offside tillfälle. Ofta ser man att det är offside först vid reprisen.

Även utanför plan flyter menyer mycket snabbare och spelet har fått mer avancerade moment och taktik ändringar. En av irriterande moment i alla fall på Xbox är att spelet tappar kontakt med servern alltför ofta, men det beror snarare på Xbox Live än själva spelet.

Efter många timmar med spelet kan jag inget annat än rekommendera den. Fifa 15 är fortfarande inte helt perfekt, men vem bryr sig när den är den bästa fotbollssimulering.