Firefox kommer till Android

Mozilla planerar att släppa Fennec, den mobila versionen av Firefox, för Nokias Maemo, Windows Mobile och Android enheter inom en snar framtid. Fennec, den mobila versionen av Firefox, som offentliggjordes i april 2008, nådde sin beta tidigare i år. På den tiden, var det oklart om Mozilla skulle utveckla en version av Fennec för Android och Nokia.

I den mobila marknaden, går Fennec upp mot Opera Mobile och Skyfire, som finns på en mängd olika plattformar. Den viktigaste konkurrenten är dock troligen Safari, men Apple gör bara sin webbläsare på sin egen telefoner. Safari kan inte vara tillgängliga på ett stort antal olika telefoner, men det har satt ribban ganska högt när det gäller användarnas upplevelse. Firefox kommer att erbjuda en rad funktioner som Safari inte erbjuder för närvarande. Fennec kommer även att erbjuda stöd för plugins.

Tidigare förra veckan började rykten om en Mozilla applikation för iPhone  men trots allt, är det inte troligt med en fullständig Firefox-baserad webbläsare på iPhone.