Företagssida på Google+

Företagssida på Google+

Nyligen öppnade Google+ möjlighet att skapa en företagssida och planerar flera företagsanpassade funktioner. I kommande versioner av Google+ kommer dessutom flera  skräddarsydda lösningar för intern användning i företagen.

En sak behöver man tänka på och det är vilken typ av sida man skapar. Fem alternativ finns:

  • Lokal företag eller plats (Dessa sidor får en karta. Perfekt för hotell, salonger, krogar)
  • Produkt eller ett varumärke
  • Företag, institution, organisation
  • Konst, underhållning eller sport (t.ex. en artist, en + sida för din bok)
  • Övrigt

När man har fått sin sida igång, då kan man börja fylla i saker som kontaktuppgifter på ”Om” sidan, kanske några bilder som visar  verksamheten, skriva ett kort inlägg osv. När man har gjort det ska man börja tänka på hur man ska använda och marknadsföra Google + sidan.

I framtiden ska man kunna skapa olika Circles-grupper i ett och samma företag , t.ex. en grupp för it-avdelningen, en för marknadsavdelningen, en för ekonomi avdelning där grupperna ska bestämma hur mycket information de vill dela..

Ytterligare en funktion kommer i den framtida versionen och det är möjligheten att dela filer från Docs med hjälp av Circles.

Anställda på Google tycker att Goggle+ användning förändrade kommunikation internt helt och hållet där Google+ används istället för e-post, wikis och andra verktyg för att dela information.