Google backar upp HTC

Som de flesta redan hörde vid det här laget, Apple har inlämnat en stämningsansökan mot HTC. Frågan var igår hur kommer Google att ställa sig i det hela. Som vi alla vet, är Apple mycket mer riktad mot Googles Android-operativsystem än HTC. Och det verkar som att Google är väl medveten om det också.
”Vi är inte part i denna process. Men vi står bakom våra Android operativsystem och de partners som har hjälpt oss att utveckla det, säger en talesman för Google i ett mejl till webbplatsen Techchrunc. Gott tycker jag. Som vi noterat tidigare, den tydliga inriktningen av Apple är Android-baserade mobiler, inklusive Nexus One, the Magic, Hero, och Droid. Det som har irriterat Apple mest är multitouch funktion. Multitouch har funnits i HTCs telefoner sedan länge, men det är först efter Nexus One som Apple reagerar. Konstigt för om det är lag brott så är det lag brott.

Jag har läst mycket om det hela igår och idag på många sidor och bloggar och känslor är blandade men de flesta är eniga att användare kommer att betala högsta priset. Visst om HTC gjorde fel får de betala priset men många är också eniga patent lagar i USA borde justeras.

bilder från androidcentral.com

bilden från androidcentral.com