Gör mobilen till en extra tv

Med den nya appen Smart view erbjuder Samsung en lösning på konflikter i tv-soffan som inte kräver att du köper fler tv-apparater. Den gör i stället din smarta mobil Galaxy S II till en extra tv och dessutom en fjärrkontroll.

Varför inte låta barnen låna din telefon och se sin älsklingsfilm på dvd eller bluray i lekrummet medan du lutar dig tillbaka bekvämt i tv-soffan och fortsätter titta på nyheterna? Eller flytta dig och telefonen till sängen, balkongen eller badrummet för en ostörd tv- eller filmstund? Med en Samsung Galaxy S II och en Samsung smarta 3d-led-tv av årets modell i 7- eller 8-serien kan du via ditt hemmanätverk föra över bilden och ljudet trådlöst från tv:n till telefonen. Du kan även titta på film och lyssna på musik från en bluray- eller dvd-spelare, en dator eller någon annan enhet ansluten till din smart-tv via hdmi.

En annan funktion för att förenkla vardagen är att Smart view-appen låter dig använda telefonen som fjärrkontroll till tv:n. Fjärrkontrolls-funktionen finns även i appen Samsung remote som kan laddas ner separat via Samsung Apps och fungerar med alla Samsungs tv-apparater i serien smart-tv samt med de flesta nyare Samsung-mobiler med Android.

Smart view för Galaxy S II går att ladda ner via Samsung Apps. Efter sommaren kommer Smart view även till surfplattorna Galaxy Tab 10.1 och Galaxy Tab 8.9.