Gratis IT-utbildningar på nätet

Gratis IT-utbildningar på nätet

Just nu ligger många yrkesgrupper i kris pga dåligt konjunktur som inte vill vända och som ger oss arbetslöshet runt 8 procent. Som tur är (i alla fall för oss som jobbar i IT) så märks inte kris i IT-branschen som inte är påverkad bara av dålig konjunktur för många företag flyttar utomlands, outsourcing från Indien är ständigt hot men på arbetsmarknad finns många annonser, trots allt. För att få rätt jobb ska man ha rätt utbildning och bo i eller så nära som möjligt stora städer för det är där jobbet finns.

Om man saknar utbildning kan man hitta hjälp på nätet. Att utbilda sig och hela tiden utvecklas är en självklarhet i  IT-branschen inte bara för de som inte har jobb utan även för oss som jobbar, för ingenting varar för evigt. Tyvärr är utbildningar och certifieringar i våran bransch väldigt dyra så här kommer en lista på gratis utbildningar på nätet som är egentligen bara alternativ. Så klar kan kvalité och nivå på gratis utbildningar ifrågasättas men en del IT-branschen, speciellt i eftertraktade yrkesgrupper anställer efter kunskap och inte bara efter vilken utbildning man har. Lista kommer från IDG och där kan du läsa mer om varje utbildning:

Själv använder jag Udemy ganska flitig och är väldigt nöjd med dem. Förvisso av alla grattis utbildningar där är det inte många som jag var nöjd med men i med att utbudet är enorm så kostar många kurser inte mycket plus att man hela tiden får massa erbjudande. Så min dyraste kurs kostade 19.99$ och jag kan inte påstå att detta är för dyrt plus att de betalda kurser håller bättre nivå.

udemy

Källa: IDG