E-post som påstår sig vara från AdWords

Upplagd av Igor 15 december 2009 1 Kommentar

Jag fick ett mail idag som påstår sig vara från AdWords. Mailet kom från adwords-noreply@google.com. I malet står att min AdWords server har slutat fungera. Sedan har de skickat en länk i malet som jag skulle klicka på och logga in på min konto AdWords. Tittar man noga på länken ser man att den leder till http://www.google-mc.com/ som har inget med Google och AdWords att göra. Så det hela var ett phishing försök som hade som mål att ta över mitt konto. Läs information från Google om detta.

Så ser mailet ut

google

E-post som påstår sig vara från AdWords

 

Så ser sidan man kommer till ut. Väldigt likt Google faktiskt.

google1

Phishing sida som påstår sig vara Google AdWords

Om Igor Vrbljanac

Igor Vrbljanac (iggypop) är en IT nörd som driver tre teknik bloggar. Falknetse, Smartamobiler.se och Surfplattor.info. Här på Falknet kan du läsa om wordpress, webbutveckling, hårdvara, mjukvara, säkerhet och andra IT relaterade saker.

Upplagd av Igor   @   15 december 2009 1 kommentar
Taggar : , ,

Dela Inlägget

1 Kommentar

Returlänkar

  1. Veckans sammanfattning - V51 | smartmobile.nu - blogg om mobiltelefoni

Lämna ett svar

Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tidigare inlägg
«
Nästa inlägg
»