Instagram för Android

Instagram, en av mest populära foto appar för iPhone kom nu även till Android. Man kan minst sagt säga att appen blev efterlängtad och populär för bara under första dagen blev det över 1 miljon nerladdningar. Betyget för appen ligger nu på 4,5 stjärnor på Google Play.

Instagram är en foto app som låter användare applicera en filter och enkelt dela bild i sociala medier. Appen är helt gratis.

Min första intryck är väldigt positivt. Jag har testat appen på min Samsung Galaxy S2 och allt fungerar utan krångel. Appen är väldig enkel, åtkomst till sociala medier är enkel och överskadlig, så fort jag loggade in på Facebook följer jag alla Facebook vänner som har appen. Man är dessutom automatisk med i Instagram nätverket.
Under huvudfönster finns det 17 olika filter och de flesta är faktisk bra. Man kan ta bilden direkt med kameran eller ta en bild som redan är tagen tidigare och applicera sedan filter på bilden. Man ser direkt hur ny bild med filter ska se ut.

Efter att jag har läst en del kommentar på nätet märkte jag att en del iPhone användare tycker nu plötsligt  inte om appen bara för att den kom även för Android. Patetiskt.