Instagram för Windows Phone är nu här

Idag meddelade Microsoft och Facebook ankomsten av den officiella Instagram app för Windows Phone. Det har varit en lång tid att vänta, men det är ögonblicket många har väntat på. Instagram har nämligen blivit väldigt populär och det är en av de stora apparna som inte fanns i Windows Phone. Nu är den här fast än så länge i Beta version.

Efter meddelade för några veckor sedan i Abu Dhabi under Nokia World 2013, Instagram för Windows Phone har varit en av de mest eftertraktade applikationer. Ständigt nämns den som en stor saknade app för konsumenterna och ständigt har Microsoft fått sämre betyg på sitt operativsystem just pga saknaden av Instagram.

Tjänsten är enkel och fungerar ungefär som i andra mobila operativsystem. Användarna tar bara bilder från sin smartphone och kan eventuellt tillämpa en uppsättning av filter, och sedan lägga upp fotot på deras tidslinje i appen tillsammans med hashtags. Genom att följa och följs, kan användare bygga upp en publik kring dem som vill ha det. Bilder kan dels med Facebook , Twitter , Foursquare mm.

Instagram för Windows Phone

Instagram för Windows Phone

Instagram för Windows Phone

 

Instagram (beta) för Windows Phone 8 finns nu i Windows Store, ladda ner här.

QR_Instagram

 

Windows Phone Central har en genomgång i både bild och video på engelska.