Iphone 5 kommer 4:e oktober

Det har spekulerats länge om ny iPhone version. Nu har Apple till slut bekräftat datumet då nya Iphone 5 kommer att presenteras för allmänheten och det blir på tisdag den 4:e oktober.

Let’s talk Iphone” står det på inbjudan som Apple har skickat ut, men exakt vad företaget kommer att visa upp är fortfarande inte helt klart. Det spekuleras fortfarande egentligen.

Visa rykten säger att det är hela två nya lurar som Apple visar, Iphone 5 0ch en ny lågprismodell som är budget version av iPhone 4. På det viset skulle de konkurrera lite bättre med billiga Android och Windows mobiler men många tror inte på lågprismodell, för det är inte likt Apple. I med nya mobiler visas, kommer Apple förmodligen att visa upp även den nya iOS 5.

Enligt rykten kommer skillnaden mellan Iphone 4 och Iphone 5 att vara i ungefär samma storleksordning som skillnaden mellan Iphone 3G och Iphone 3GS, alltså inte stora skillnader alls.

Utseendemässigt väntas den nya Iphone att se ut ungefär som Iphone 4, den kommer att vara utrustad med en snabbare processor, A5, som även finns i Ipad 2, och en uppdaterad kamera med 8 megapixlar, istället för den 5-megapixelkamera som finns i Iphone 4.

Presskonferensen är den första sedan Steve Jobs lämnade vd posten och samtidigt blir den första som Tim Cook håller i sin roll som Apples nya vd.

Det blir intressant att se vad den nya iPhone kommer med med tanke på att alla iPhone release har hittills vart höjning av nya standard i smart-mobil välden. Android mobiler har lyckats komma ikapp om inte gå förbi iPhone och nu är det Apples tur att visa musklerna.