Image default
iOS

Ladda ner och testa iOS 9.3 redan nu

Apples iOS 9.3 ser ut att vara en av de största uppdateringar på iOS 9, med förbättringar som kommer till flera program, inklusive anteckningar, Apple News (bara USA just nu), CarPlay osv. Nytt är också en efterlängtad funktion som kallas Night Shift, som tonar ner skärmar på kvällen/natten.

De nya iOS kommer faktiskt inte att vara tillgängliga förrän någon gång under våren, men om du vill få tag på de nya funktionerna idag, kan du med iOS 9.3 Public Beta.

Det brukade vara så att endast registrerade utvecklare kan få tag i betaversioner av nästa iOS, men Apple har gjort en förändring så nu kan alla som vill testa den senaste beta kan göra det, och i den här guiden visar jag dig exakt hur.

Jag har installerat Beta både på min iPhone och iPad och enheter fungerar väldigt bra och utan buggar än så länge.

 1. Gör säkerhetskopia på din iPhone/iPad

  Först måste du göra en säkerhetskopia av din telefon i fall saker och ting inte fungerar och du vill återgå till den tidigare versionen av iOS. Observera att en iCloud backup är inte tillräckligt – du behöver en fullständig iTunes backup för att utföra en nedgradering.

  För att göra iTunes backup måste man USB koppla iPhone/iPad till Mac eller PC där iTunes är installerad.
  När man kopplar till Mac kommer iTunes att öppnas automatisk.
  Välj att du vill göra backup på ”Den här dator” och gör den. Den tar några minuter.
  itunes

 2. Arkivera säkerhetskopia

  När backup är gjord, måste du arkivera säkerhetskopieringen för att säkerställa att iTunes inte skriver över den med säkerhetskopior av de nya iOS.
  Att arkivera säkerhetskopian på en Mac öppnar du iTunes och sedan i menyraden längst upp väljer du iTunes->Inställningar och sedan klickar du på fliken Enheter. Högerklicka på den nya säkerhetskopian i listan och välj Arkiv. En tid och datum läggas till efter backup namn verifierar att säkerhetskopieringen har lyckats arkiveras.
  arkivera

   

 3. Registrera dig för Apples Beta Software

  För att ta den senaste iOS betaversion måste du registrera dig för Apples Beta Software. Öppna en webbläsare, gå till https://beta.apple.com och klicka på den blå knappen på sidan för att skicka in. Du kommer att bli ombedd att logga in med ditt Apple-ID.

 4. Installera ny profil i din iPhone/iPad

  På din iOS-enhet, öppna Safari (fungerar inte med annan webbläsare) och skriv beta.apple.com/profile i adressfältet . På den sidan har du möjlighet att ladda profil. När beta profil har hämtats kommer den automatiskt att öppna appen Inställningar på enheten och ber dig bekräfta installationen. Klicka på Installera och accepterar villkoren. Du kommer då att bli ombedd att starta om enheten.
  IMG_0344

   

 5. Installera iOS 9.3 Beta

  Nu är det nästan klart. Gå till Inställningar->Allmänt->Programuppdateringar och när iOS 9.3 hittas av systemet klicka på Installera nu för att hämta och installera den senaste betaversionen av de nya iOS.
  IMG_0343

Related posts

Mobil.se visar iPhone4

iggypop

iPad – Pekdator från Apple

iggypop

iPhone 5 blev iPhone 4S istället

iggypop