Nokia N950 – Nokias första MeeGo mobil

För några veckor sedan, meddelade Nokia officiellt att man skulle övergå till Windows Phone 7 som sin främsta mobila operativsystem, och att det skulle lämna Symbian och MeeGo bakom WP7. Naturligtvis kommer det inte att hända helt plötsligt, och företaget har fortfarande i beredskap enheter som drivs av dessa två mobila plattformar. Nokia är även engagerad i lanseringen av sin första MeeGo-baserad smart mobil och det verkar som denna enhet kan landa på hyllorna som Nokia N950. Naturligtvis skulle det vara efterföljaren till Maemo-baserade Nokia N900, men de flesta tidigare rapporter om denna föreslog att det skulle lanseras som Nokia N9. Nokia N950 ska landa på hyllorna som det första, och sannolikt den enda, MeeGo smart mobil från Nokia, men det återstår att se exakt när det ska hända.
Rich Green har redan bekräftat telefonens existens, och han upprepade också Nokias planer på att ha enheten på marknaden före årets slut (ta en titt på videon längst ner). Som nämnts ovan var MeeGo OS tänkt att komma på marknaden som Nokia N9, men det verkar som Nokia har omvandlat den till N950. Strax före Nokia och Microsoft gick officiellt med sina planer att lansera Nokia Windows-telefoner, en del rykten om att N9 anländer på hyllor med WP7 ombord har vuxit fram, och det verkar som de faktiskt kan vara på sin plats. När det gäller N950, hårdvara specifikationer är ett mysterium för tillfället.
Enheten skulle visa sig vara ett bra alternativ för utvecklare också och det lät mer som att det skulle vara en utvecklare inriktad enhet, och inte bara en användarvänlig smart mobil. Förhoppningsvis skulle Nokia komma med mer info om sina planer för MeeGo plattformen inom en snar framtid, och ytterligare detaljer på Nokia N950 börjar också dyka upp, så jag håller ett öga. Speciellt med tanke på att jag äger en N900 och är super nöjd med den.