Ordning på det digitala livet med Evernote

Ordning på det digitala livet med Evernote

Evernote är tjänst/program som har varit med ganska länge men just i de senaste åren har den blivit väldig viktig och populär. Först och främst har den utvecklats enormt och är mycket bättre än konkurrerade tjänster och sedan använder vi allt mer enheter och Evernote funkar väldigt bra i alla.

Vad är Evernote? Evernote är ett anteckningsverktyg i molnet för sparande av anteckningar. Tjänsten är webbaserad men kan även installeras i PC, Mac, Android, Windows phone. Allt synkroniseras så vill man inte använda tjänsten i webbläsare behöver man inte göra det. Evernote finns i gratis och premium version. För de flesta räcker gratis version ganska långt. Största skillnaden är maxgräns för anteckningar som är 100 MB i gratis versionen och 1 GB i premium versionen som kostar 45,00 kr per månad eller 345,00 kr per år.

Några saker som man kan göra i Evernote:

  • Alla sorters anteckningar – text, bild, video
  • Att göra listor
  • Spara innehåll från webben – det görs smidigt med Web Clipper som finns som tillägg för alla webbläsare. Web Clipper ikon placeras uppe till höger i webbläsaren och med den kan man spara en artikel, en del av sidan eller en länk till en sida. Smidigt och enkelt. På det visset kan man även ha alla bokmärke i Evernote istället.
  • Dela innehåll från med andra.
  • Dela innehåll från andra tjänster – på alla mobiler, surfplattor t.ex finns en dela knapp där man hittar även Evernote.
  • Med alla anteckningar kan man även jobba offline.

Webbtjänster fungerar så klart till alla dator/surfplatta/mobil användare men vissa har mer nytta så t.ex. bloggare, lärare, elever, journalister och alla som har behov av stor anteckning samling på en plats och som fungerar på alla plattformar måste bara ha den.

När man jobbar i Evernote grupperar man alla anteckningar i ”Anteckningsböcker” och det är viktigt att även tagga dem för alla anteckningar är sökbara och det är guldvärt när man använder tjänsten längre och har som jag närmare tusen anteckningar. Själv använder jag Evernote dagligen, när jag bloggar brukar jag skriva en del i Evernote, när jag jobbar har jag de flesta grejer (länkar, tjänster, kod) just där, alla manualler samlar jag i Evernote så helt enkelt jag har ordning på hela mitt digitala liv tack vare denna underbara tjänsten.

Så skapa ett konto redan idag och se till att du inte glömmer dina anteckningar. Du kan även få inspiration hur man kan använda Evernote på deras blogg.

Evernote