OrdYatzy, ny Wordfeud utmanare

img4Spelande i mobilen växer som bara den och mest populära spel är just ordspel som t.ex Wordfeud, Ordjakten eller Alfapet. Själv är jag inte förtjust i ordspel men nästan alla i min omgivning är det. Innan årsskifte kom det ett nytt ordspel som heter OrdYatzy.

Spelet går ut på att man ska samla poäng genom att bilda ord med hjälp av tärningarna. Man har tre kast per omgång och den med flest poäng när 11 omgångar är spelade vinner. Reglerna är likt vanligt Yatzy, där du fyller i poängblocket med ordpar, tretal, vokaler, ord med varierande antal bokstäver och bonus. Du kan spela med dina vänner över internet och den person med mest poäng efter 11 runder vinner.

På kort tid har spelet laddats ner 10000 gånger och om trenden försätter blir den en seriös Wordfeud utmanare. När man startar första gång måste man skapa konto, enklast genom att ansluta va Facebook och sedan möter man slumpmässigt valda motståndare eller vänner och bekanta som har samma spel och som man lätt hittar.

OrdYatzy finns så länge bara för iOS och den är gratis att installera och använda. Det finns även en premium version för de som vill få tillgång till extra funktioner och dessutom få ett reklamfri spel. Android version är på gång. Spelet är utvecklat av KTH-studenten Mikael Johansson,