Rykte: Nokia + Microsoft

Rykte: Nokia + Microsoft

Det ryktas att ett nytt samarbete mellan Nokia och Microsoft sannolikt kommer att utannonseras under Mobile World Congress som börjar på fredag den 11 feb. Det innebär att Nokia kommer att bygga en ny serie mobiltelefoner som kör Windows Phone 7. Just att Nokia utsåg nyligen Stephen Elop som företagets nya vd gjorde ryktena ännu närmare sanningen . Stephen Elop kommer tidigare från Microsoft och de båda företagen verkar ha mycket goda relationer mellan varandra.

Idag är Nokia ensamt om att köra operativsystemet Symbian i sina mobiltelefoner, något som många misstycker i med att Symbian halkar efter iOS, Android och Windows Phone 7. Det har länge spekulerats i om den finska mobiljätten skulle ta steget över till Googles Android men nu verkar det alltså som att det blir Microsofts Windows Phone 7. Nokia vill inte ge några kommentarer på ryktena.

Så klart blir man inte nöjd att Nokia vill inte välja Android men å andra sidan är det bra att Nokia slutar leverera telefoner med Symbian som de flesta har kritiserat och som gjorde att välbyggda mobiler som tex N8 får sämre betyg. Kan tänka mig att samma öde väntar E7 som jag skulle köpa direkt om den hade annan operativ system, även Windows Phone 7 som fick väldigt bra kritik. Förvisso uppdateras Symbian hela tiden men det är långt kvar tills man är ikapp och då kan det vara för sent. Samarbete skulle ge båda partner ett lyft tror jag.

Återstår att se om ryktena är sanna.