Ska man uppgradera till Windows 7?

Ska man uppgradera till Windows 7?

windows_7Den frågan kommer nog många gånger innan Windows 7 kommer officiellt att börja säljas. Frågan är också vem behöver mer Windows 7, trogna och nöjda XP användare eller lite mindre nöjda Vista användare. Själv har jag varit missnöjd med Vista sedan den kom ut så mina datorer både på jobbet och hemma har XP installerat och jag är mer än nöjd hur den fungerar. Blå skärm vet jag knappt vad det är och det har jag inte haft på mina datorer i många år fast de är igång hela tiden med massa installerade program och tillbehör hela tiden. Så utan tvekan Microsofts mest stabila system hittills.

För nyfikenhets skull installerade jag och testade alla beta versioner av Windows 7 och måste säga att jag är väldigt nöjd, speciellt senaste RC version. Vilka är då fördelar och nackdelar med Windows 7? Har läst bra artikel om det på Computersweden – ”För och emot Windows 7” och rekommenderar den om man vill veta mer. Vill du veta mer detaljer om Windows 7 läs följande artikel.
I alla tester framstår Windows 7 som mycket snabbare än Vista, den är snyggare och stabilare så Vista användare kommer nog att uppgradera utan tvekan. För oss som kör XP blir det nog lite svårare för det kommer ingen uppgradering från XP så vi måste installera hela OS på nytt plus att vana XP användare måste ta lite tid och lära sig Windows 7 i med att de är väldigt olika. Men en sak är säker, vill man ha en modern dator och vill man följa med (med förutsättning att man är trogen Windows användare) så ska man installera Windows 7. Jag kommer att göra det.