Skapa din egen hemsida – Webbdesigna.se

Skapa din egen hemsida – Webbdesigna.se

Flera gånger när jag sökte efter hjälp i webbdesign och hemsida skapande snubblade jag på webbdesigna.se – sajten för dig som vill lära dig hur det går till att bygga en egen hemsida eller skapa en egen blogg. Sidan är byggd med ganska enkel design men med massa information i olika ämne som rör webbdesign och hemsida skapande. Meny i toppen visar tydlig huvudkategorier sajten skriver om: XHTML, CSS, Bygga hemsida i praktiken, Sociala Medier och Allmänna tips för hemsida. Pekar man på en menyval visas en del underkategorier i en dropdown. Bra sett att navigera när man har mycket information.

På startsidan kan man läsa igenom en kort överskadlig guide för nybörjare. I guiden lär du dig hur du gör för att skapa en webbsida från grunden och i slutet får du även en väldigt enkel introduktion i programmeringsspråket PHP. Helt ok tycker jag.

Jag har läst igenom en del innehåll och alla artiklar är välskrivna och har massa kodexempel i t.ex. HTML, CSS och PHP. Helt klart värt att lägga lite tid och läsa igenom även om kan ämne och är van hemsida byggare. Del som är väldigt nyttig för nybörjare är hur man hittar en billigt webbhotell. Man hittar betyg på en del webbhotell, recension, en del tips innan man väljer osv. För första hemsida byggare är det ganska viktigt att inte missa här och få sedan massa krångel och irritation.

Tyvärr andas inte hemsidan 2012 med layout och det saknas en viktig del – nämligen sökrutan (jag hittar inte den i alla fall) som är nödvändig vid sådana typer av sajter men överlag är det sidan jag besöker gärna när letar efter specifik information i hemsidesbygge och kan varmt rekommendera speciellt för nybörjare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *