Image default
Webb

Skapa snygga bläddringsbara pdf

Häromdagen fick jag en intressant förfrågning. Hur gör man snygga bläddringsbara pdf  filer och visar dem så som stora online butiker brukar göra det (Siba, Onoff osv.)? Det ända jag kunde svara direkt är tjänsten iPaper, men den kostar en del och så är man begränsad till ett visst antal dokument.

Efter en viss sökande hittade jag även Scribd, tjänsten som var gratis men själva visande var lite konstigt i iframe och det gillade inte jag så mycket. Däremot tjänsten som jag tyckte var grym och som jag gillade heter issuu och är helt gratis att använda utan begränsningar. För att använda issuu måste man registrera sig och registrering är gratis. Sedan loggar man in och laddar upp pdf filer som man vill ha i snygg bläddringsbar format. Man kan också välja att filer man laddar upp ska vara privata, men då måste den som ska titta på dem veta exakt adress och filerna indexeras inte vid sökning. Tjänsten finns i två utförande, gratis och betald version. Väljer man gratis version så visas reklam (ganska diskret tycker jag) vid sidan om dokument när man öppnar den och bläddrar. Vill man bli av med det får man betala 19$ per månad. Dessutom får man också en detaljerad statistik bland annat. Här under ser du hur Ginza katalog ser ut. Tjänsten finns även för mobiler med Android och iPhone version är på gång. Vill man använda den i sin Android telefon ska man besöka m.issuu.com.

Relaterade inlägg

För alla tjejer intresserade av IT

iggypop

Sveriges bästa webbhotell – Binero vinner igen

iggypop

Xbox Music – ny Spotify utmanare

iggypop

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med det här, men du kan välja bort om du vill. Acceptera Läs mer