Skulle du övervaka ditt barn på Facebook?

Skulle du övervaka ditt barn på Facebook?

Idag använder många unga Internet och det är lika naturligt som att prata i telefon eller att samtala öga mot öga. Själv är jag inte i den situation för min 6-årig spelar bara lite spel än så länge. De som ligger i farozonen är just tonåringar, barn som använder sociala tjänster, använder Bilddagbok liknande tjänster eller någon annan community.

Jag är helt övertygad att det bästa ”botemedel” är att prata, prata, prata och lära sina barn på vad det är ok och inte ok att göra på nätet även med de äldre barnen som börjat använda Internet själva och som tror att de ”kan allt”. Är det egentligen någon skillnad på kommunikation på nätet och kommunikation öga mot öga och varför känns det  lättare för många att kommunicera när ingen ser dig? Vilka bilder ska man som barn sprida på nätet? Vad händer om någon okänd kontaktar våra barn? Många frågor, men svaren är inte enkla, för hade det varit enkelt skulle inte så många tonåringar råka illa ut.

Anledning att jag började fundera om detta är att jag hittade ett program som övervakar ditt barns Facebook användning. Är det Ok att göra det som förälder?
Åldersgräns på Facebook är 13 år så det är många 13-åringar och uppåt som är aktiva på Facebook och de är nog mycket mer aktiva än vi vuxna eftersom de är födda med det. Jag kan tänka mig att en del föräldrar skulle gärna vilja komma in på barnens Facebookkonto och titta lite runt. Med detta programmet behöver man inte göra det för allt man gör på Facebook ”spelas in” och sparas.

Free Facebook Monitoring

Free Facebook Monitoring är ett enkelt program som ger föräldrar möjlighet att övervaka Facebook verksamheten. Det är i grunden ett pålitligt program som hjälper föräldrar att övervaka innehåll som kan nås och ses av barnen. Det är ganska lätt att installera programmet med några enkla steg och när programmet är installerat, börjar det att övervaka varje Facebook- aktivitet i ett osynligt läge. Skärmen tar bilderna och registrerar data. Användarna kan sedan enkelt komma och se de registrerade uppgifterna. Den fria Facebook övervakningsprogrammet börjar att ta skärmdumpar när barnen besöker Facebook. Programmet tillåter oavbruten övervakning av Facebook- aktiviteter . Det registrerar exakt datum och tid för händelsen. Facebook övervakning programvara är helt gratis.

För dem som gillar tanken det är bara att ladda ner och testa.

Är detta rätt väg att gå? Diskutera gärna!
När det gäller sökning på nätet finns det redan en trygg söktjänst.

face_overvakning