Sony Ericsson lämnar Symbian?

”Vi har inga planer för närvarande att utveckla några nya produkter med Symbian operativsystem,” sa Aldo Liguori, en talesman för Sony Ericsson i London. Liguori bekräftade kommentarer som har skrivits bl.a. i svenska teknik tidningen Ny Teknik.

Symbian har länge varit världens mest sålda operativsystem för smarta mobiler främst tack vare Nokia, som använder Symbian som sitt huvudsakliga operativsystem. Dess marknadsandel sjönk till 41,2 procent under andra kvartalet från 51 procent ett år tidigare, enligt Gartner Inc. siffror. Samsung har länge använt Android och förutom den utvecklat ett eget operativsystem som kallas Bada. Motorola flyttade till Android från Symbian för flera år sedan.

Detta innebär att Nokia blir helt ensam, och det är därför viktigt att Symbian 3 blir en framgångsrik plattform. Själv tycker jag att det är lite synd om Symbian i framtiden går i graven mest för ju mer operativsystem dessto mer konkurrens och konkurrens är bra för utveckling. Om vi ska ha bara Android och iOS blir det lite tråkigt. I alla telefoner jag hade med Symbian OS var det ingen fel på dem egentligen men när Android och iOS kom sattes ribban mycket högre upp och Symbian har inte riktigt hängt med. Nu med dem nya Nokia telefoner verkar Symbian komma tillbaka lite, i alla fall tillfälligt. I för sig Windows verkar också komma tillbaka i spelet med Windows 7 så det blir intressant att se marknadsandelar om typ ett år.