Sony Xperia Z1 Compact

 

Igår presenteras Sony Xperia Z1 Compact, egentligen en krympt Xperia Z1 från 5 till 4.3 tum utan att kompromissa med vare sig funktioner eller prestanda. Liksom storebror Sony Xperia Z1 är Xperia Z1 Compact en damm- och vattentålig smartphone som kombinerar klassledande prestanda med en kamera som erbjuder helt unika foto- och filmupplevelser. Dessutom är Xperia Z1 Compact utrustad med ett smart vinterläge som låter dig använda mobilen med vantarna på i kylan.

Mobilkamera i Sony Xperia Z1 Compact

Trots sin kompakta storlek är Xperia Z1 Compact utrustad med samma prisbelönta mobilkamera som storebror Xperia Z1. En kraftfull 20,7-megapixelkamera, med en bildsensor som motsvarar de stora sensorer som vanligtvis återfinns i många av Sonys digitalkameror. Tillsammans med Sonys prisbelönta G optik och BIONZ-processor möjliggörs snabb slutartid, 3 gånger klarbildszoom och skarpa bilder, både på långt avstånd och under dåliga ljusförhållanden.

Liksom övriga Z-familjen har Xperia Z1 Compact lånat sin skärmteknik från Sony Bravia där TRILUMINOS garanterar en bred palett av färger och X-Reality för en oöverträffad skärpa.

Tack vare Xperia Transfer Mobile har det aldrig varit enklare att byta från en Android eller iPhone till Xperia. Utan inblandning från någon PC överförs alla kontakter, bilder, bokmärken, appar, meddelanden och mycket mer, antingen trådlöst via NFC eller med hjälp av en kabel direkt mellan den gamla mobilen och den nya Xperia-modellen.

Batteritid

Trots sin storlek innehåller Xperia Z1 Compact ett 2300 mAh-batteri med kategorins bästa batteritid. För att ytterligare förlänga batteritiden finns också ett STAMINA-mode som automatiskt stänger av processor och appar i bakgrunden när skärmen har släckts.

Appar och Facebook

Xperia Z1 Compact utvecklar användarens fotograferande och filmande genom att erbjuda en uppsättning underhållande och användbara appar inbyggda direkt i kamerans gränssnitt. Vid lansering ingår nedanstående fyra appar, men fler finns tillgängliga för nedladdning på Google Play.
Sony Xperia Z1 Compact är utrustad med appen Social Live som gör det enkelt att live-streama direkt från kameran till Facebook. Efter avslutad live-streaming finns videoklippet tillgängligt i ytterligare 24 timmar på användarens Facebook-vägg. Funktionen är utvecklad i samarbete med det svenska streamingföretaget Bambuser.

För att maximera användarupplevelsen är Xperia Z1 Compact utrustad med världens snabbaste smartphone-processor – Qualcomm Snapdragon 800 med 2.2 GHz quad-core CPU och 4G LTE. Sony Xperia Z1 Compact med Android Jellybean (4.3) kommer i färgerna svart, vit, rosa och limegrön med planerad säljstart i februari i Sverige.

Fakta

  • Fyrkärniga Qualcomm Snapdragon 800 med 2,2GHz
  • 4,3-tums LCD-skärm med 1280 x 720 pixlar
  • 2GB RAM
  • 16GB lagring
  • Stöd för minneskort upp till 64GB
  • Android 4.3 Jelly Bean
  • 20,7MP kamera / Främre kamera 2MP
  • Bluetooth 4.0, DLNA, Wi-Fi
  • Mått: 127 x 64.9 x 9.4 mm
  • Vikt: 137 gram