Sony Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact är resultatet av det bästa från Sony och delar samma kompromisslösa innehåll. Men då preferensen när det gäller storlek skiljer sig bland användarna lanseras den i två olika utföranden – Xperia Z3 med en 5,2 tum stor skärm och Xperia Z3 Compact med en skärm på 4,6 tum. Xperia Z3, med sina 7,3 mm, är drygt tio procent tunnare än sin föregångare och väger 152 gram. Xperia Z3 Compact är 8,6 mm tunn och väger endast 129 g.

Båda modellerna bygger vidare på Sonys marknadsledande damm- och vattentäthet (IP 68) som gör det möjligt att ta skarpa bilder och filmer under vattnet, ner till 1,5 meters djup. Och oron för batteritorsk har Sony kraftigt reducerat med ny teknik som gör att batteriet räcker upp till två dygn, något som enkelt går att förlänga ytterligare genom ett STAMINA-mode som automatiskt stänger av processor och appar i bakgrunden när skärmen har släckts.

Kameran i Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact är utvecklad utifrån Sonys teknik från Cybershot och Handycam och är utrustad med en 1/2,3-tums Exmor RS-sensor med 20.7 megapixlar i upplösning. Sony har också lyckats öka ISO-känsligheten till 12800 vilket bör innebära slutet på mörka och suddiga inom- och utomhusbilder. Sonys prisbelönta G-optik har dessutom ytterligare förbättrats med ett mer vidvinkligt objektiv på 25 mm som underlättar både selfien och att få med hela tjocka släkten på samma bild.

– Med Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact visar vi marknaden ännu en gång att vi gör de mest innovativa och bästa produkterna på marknaden. De båda modellerna är en arbetsseger från hela Sony där alla, från Tokyo till Lund, höjt sig ett par snäpp för att skapa en unik användarupplevelse för dem som kräver det allra bästa, säger Ola Lilja Molén, nordisk marknadsdirektör, Sony Mobile.

Spela dina Playstation-spel på Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact

Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact blir världens första smartphones med PS4 Remote Play som gör det enkelt att koppla upp och kontrollera din Playstation 4 från mobilen. Skulle exempelvis tv:n, till vilken din PS4-konsoll är kopplad, vara upptagen är det bara att via wifi koppla upp din Xperia Z3 eller Xperia Z3 Compact till din Playstation 4 och trådlöst fortsätta spela på mobilskärmen. PS4 Remote Play lanseras i november.

Filma med säker hand

Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact är utrustade med ny och förbättrad SteadyShot™-teknologi som i realtid analyserar filmningen och utifrån detta kompenserar kamerahållarens oavsiktliga rörelser för en än mer jämn och stabil filmning.

För maximal upplösning och skärpa kan även Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact filma i 4k, samt pausa och fortsätta filma i samma tagning.

Världens mest ljusstarka display

Både Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact är utrustade med en TRILUMINOS™-display som, vid en jämförelse med andra ledande smartphones i premiumsegmentet*, är världens mest ljusstarka.

Underhållning utan brus

Tillsammans med Sonys brusreducerande headset MDR-MC31EM filtreras upp till 98 procent av allt bakgrundsbuller bort. Därmed blir det möjligt att ostört lyssna på musik eller se på film på till exempel ett bullrigt flygplan.

Aldrig har det varit enklare att byta till en Xperia

Tack vare Xperia Transfer Mobile har det aldrig varit enklare att byta från en iPhone eller en annan Android till Xperia. Utan inblandning från någon PC överförs alla kontakter, bilder, bokmärken, appar, meddelanden och mycket mer, antingen trådlöst via NFC och wifi, eller med hjälp av en kabel direkt mellan den gamla mobilen och den nya Xperia-modellen.

Appar för en smartare och roligare kamera

Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact utvecklar användarens fotograferande och filmande genom att erbjuda en uppsättning underhållande och användbara appar inbyggda direkt i kamerans gränssnitt. Följande fem appar är nya för Xperia Z3 och Z3 Compact, men fler finns tillgängliga för nedladdning på Google Play:

 • Face in
  Med appen Face in kan du filma en händelse och samtidigt dig själv. På detta sätt fångar du både händelsen och dina egna reaktioner på händelsen i samma film.
 • Movie creator
  Klipp ihop och Skapa en film av dina stillbilder eller filmer.
 • Sound photo
  Addera ljud till dina bilder.
 • Multicamera
  Filma en händelse från olika vinklar genom att koppla ihop upp till tre Xperia-enheter som filmar samtidigt.
 • AR fun
  Addera roliga animationer till dina bilder och filmer.

Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact:s kameraappar är en del i Sonys ekosystem genom vilket befintliga och framtida samarbetspartners kontinuerligt kommer att erbjuda nya, roliga och användbara foto- och filmupplevelser, lättillgängliga som appar direkt i kameragränssnittet.

Sony Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact kommer med Android KitKat (4.4.4) och i färgerna vitt, svart, koppar och silvergrönt (Xperia Z3), samt vitt, svart, orange och grönt (Xperia Z3 Compact). Pris: Xperia Z3 – 5 995 SEK och Xperia Z3 Compact – 4 695 SEK.

Hos utvalda återförsäljare finns ett förbokningserbjudande från och med nu och fram till säljstarten 30:e september. Vid förbokning av Xperia Z3 eller Xperia Z3 Compact medföljer ett par brusreducerande hörlurar från Sony (MDR-10RC), värde 1099 kr. (1049 NOK, 949 DKK, 120 EURO)