Nokia – Amazing Everyday

Nokia – Amazing Everyday

Ibland måste man ha lite tur. Det hade jag idag. Jag var med i en tävling nämligen, Nokia Amazing Everyday. Det är Nokias tävling på Facebook där man kan vinna Nokias senaste mobiltelefon Lumia 800. Själva regler var väldigt enkla, man skulle bara skriva sin häftigaste status från Facebook. I med att man har varit med i tävlingar många gånger och aldrig vunnit brukar man glömma väldigt fort efter man har spelat.

Men inte denna gången. Nu vann jag och vinnande mail kom i samma stund när jag började skriva detta inlägg. Konstigt sammanträffande men så var det.

 

Nokia är i teknik världen en av mina favorit företag och det skulle vara synd om de försvinner från mobil marknad som många förutspår men det verkar att samarbete med Microsoft vänder det hela. Senaste Nokias resultat pekar i alla fall åt det hållet. Analytiker hade räknat nämligen med ett mycket dålig resultat från Nokia, som snabbt har tappat marknadsandelar när konkurrenter som amerikanska Apple och sydkoreanska Samsung ryckt fram. Nokiachefen Stephen Elop anser att bolaget under kvartalet har tagit viktiga steg i den omvandling som övergången till Windows-telefoner innebär. Han pekar på att Nokia har sålt över en miljon exemplar av de nya Lumia-mobilerna. Elop själv tycks inse att det blir uppförsbacke även i år och några prognoser för 2012 vågar han inte ge. Så, lycka till Nokia i framtiden och tack för Lumia 800.