Sponsrad Video: Bredbandsbolaget och fildelning

På sistone har fildelning återigen hamnat i topp på diskussioner i IT världen. Anledningen är att det kommer tydligen att vara lättare för ”piratjägare” att få fram användbar information från bredbandsleverantörer. Det har hittills vart största problem för de flesta bredbandsleverantörer vill inte lämna uppgifter om kunden för blir det så då sticker kunderna.

Jag kollade lite runt vad är det för info som står på hemsidor av olika bredbandsleverantörer. Här kommer lite info från Bredbandsbolaget.

När vi säger att vi är för laglig fildelning menar vi:

  • Vi är för fildelning för att det driver samhällets utveckling framåt.
  • Fildelning är ett kraftfullt sätt att sprida såväl tankar och idéer som konstnärliga verk - något alla samhällen mår bra av.
  • Samtidigt är vi självklart emot lagbrott och olaglig fildelning.
  • Olaglig fildelning bryter mot upphovsrätten och upphovsmän som vill ha betalt för sina verk bör få det.
  • Mer lagliga alternativ behövs!

Vi tror att det är effektivare att etablera lagliga fildelningsmöjligheter, där man enkelt och till rimliga kostnader kan köpa t ex musik och film, än att jaga fildelare. Vi tror nämligen att de allra flesta fildelare vill vara laglydiga. Sådana alternativ börjar nu dyka upp i Sverige och utomlands. Vi tänker göra allt vi kan för att stödja den utvecklingen.

En undersökning som Bredbandsbolaget genomfört bland svenska tonåringar och tonårsföräldrar visar att den allmänna kunskapen om vad upphovsrättslagen i praktiken innebär är låg. 51 procent av tonåringarna och 55 procent av föräldrarna tror till exempel att det är olagligt att dela med sig av musik eller film man köpt via nätet till vänner och familj – när lagen i själva verket tillåter att man delar med sig av ett eller några få exemplar inom sin närmaste krets.

 

Dela inlägg

PinIt

Om iggypop

Igor Vrbljanac (iggypop) är en IT nörd som driver Falknet.se, en del av Falknet familjen. Här på Falknet kan du läsa om PC, smarta mobiler, appar, wordpress, webbutveckling, hårdvara, mjukvara, säkerhet och andra IT relaterade saker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>