SVT app kommer till Windows Phone 8 i april

SVT app kommer till Windows Phone 8 i april

Goda nyheter för alla i Sverige som gillar SVT och har Windows Phone 8. Det kommer nämligen en officiell SVT (Sveriges Television AB) app för Windows Phone 8 enheter nästa månad, eller rättare sagt om ett par veckor. SVT anses vara en viktig källa för nyheter och en del underhållning.

Info kommer via deras forum för SVT Play (SVT’s mobil tjänst) från den tekniska projektledare Anders Herbert som noterade att appen kommer att vara här runt april, men endast för Windows Phone 8 enheter.

Vi har nu hittat ett hållbart sätt att få videouppspelning på Windows Phone, och som det ser ut just nu kommer SVT Play att fungera i [Windows]-telefoner senare i vår, troligen någon gång i april. På grund av skillnaderna mellan Windows Phone 8 och tidigare versioner av operativsystemet SVT Play fungerar bara på Windows Phone 8, inte Windows Phone 7, 7,5 eller 7,8.

Så klart är detta bra för oss som har Windows phone 8 som ”huvudmobil” men man undrar ändå varför tog det sån tid. Hur som helst det är bara Instagram kvar i min önskelista.

svt_play

 

Källa: WPcentral