Video: Ubuntu för surfplatta

Video: Ubuntu för surfplatta

Official Ubuntu circle with wordmark. Replace ...

Jag har testat Ubuntu i min bärbara dator några veckor och måste erkäna att jag är imponerad. Bra system, stabil, snabb med massa intressanta program. Finns inte ditt favorit program från Windows, inga problem med program som heter Wine kan man köra de flesta Windows program i Ubuntu.

Ubuntu körs nu på skrivbordet, telefonen och tablett. Ur användarens synvinkel Ubuntu för tabletter ser ut som en riktigt intressant förslag. Det är mer eller mindre fullständiga Ubuntu och det integrerar skrivbord, telefon och tablett i en enda upplevelse.

Den viktigaste funktionen som gör det annorlunda är utan tvekan att den stödjer äkta multi-tasking. Detta är en funktion som andra operativsystem har tagit bort från sina tablet-versioner eftersom det hävdas, är det inte lämpligt. För att göra det mer som en tablett upplevelse, har vi inte bara touch, utan en rad nya funktioner som Edge Magic,  en kontrollpanel som skjuts ut från varje kant av skärmen. Den har också en röststyrd, heads-up display.

Titta på video, jag är väldig nöjd med det jag såg. Hoppas Ubuntu är ännu en plattform som ska blanda sig i leken bland mobila enheter.

 

tablet-media-player-large ubuntu-tablet-image