Windows 7 installerad

Windows 7 installerad

w7Precis så som jag förklarade i inlägget igår, lyckades jag ikväll installera Windows 7 Beta på en dator som redan hade XP Home. Installation känns smidigast och snabbast av alla Windows versioner jag installerade (W95 – Vista). Hela installationen tog 35 minuter på en dator som man inte kan kalla snabb i dags läge (P4 3,2, 1,5 Gb RAM, 40 GB IDE hårddisk, AGP grafikkort 8x). Det sägs att installation inte kommer att ta mer än 25 minuter på nya datorer.

När installation startar ska man fylla i språk och tangentbord inställningar, sedan följer fråga om uppdatering eller avancerad. Välj avancerad och ange plats på hårddisken. Speciellt viktigt att göra rätt om man redan har Windows installerad på dator. Det var allt, sedan startar installation och efter två omstarter började konfiguration av min Windows. I det läget ska man fylla i nyckel, välja nätverk och namn på användare. Så fort installation var klar fanns det nya uppdateringar så jag var tvungen att starta om igen.

Rent utseendemässigt är det inte mycket skillnad på Windows 7 och Vista. Testade även Internet Explorer 8 och den funkar ganska bra. Imorgon kommer jag att testa mer i med att klockan är 00:05 och jobbet väntar imorgon.