Windows 8 kommer ut 26 oktober

Windows 8 kommer ut 26 oktober

26 oktober, 2012!  Det är officiellt datum för Windows 8 lansering. Meddelade skickade ut Steven Sinofsky på Microsoft årliga säljmöte,  kunderna ska kunna få Windows 8 – oavsett om uppgradering eller på en ny dator – från den 26 oktober.

Är du nyfiken på Windows 8? Då kan du ladda ner och installera förhandsversion av Windows 8Windows 8 Release Preview. Den kan man gratis ladda ner och testa. Jag har testat det i flera veckor och allt fungerar utan problem.
Av alla nyheter, de viktigaste blir gränssnitt Metro och Windows Store. Metro är helt ny grannstint tagen från den mobila versionen av Windows och gränssnitt som är mest anpassad till surfplattor och tryckkänsliga skärmar men som är frivillig att använda och kan släckas om man inte vill ha den.

PartyPoker erbjuder även en programvaruversion som inte behöver laddas ned så man kan spel i webbläsaren.

Windows Store är plats där man kommer att ladda ner alla appar från ett ställe. Samtidigt kommer utvecklare lättare att hålla appar uppdaterade och att ta betald. System som fungerar redan på App Store och dessutom i den mobila Windows versionen (Marketplace).

Samtidigt kommer Microsoft att integrera operativsystem i dator, surfplattan och mobilen och på så sätt konkurrera Apple som har kommit längst i integration mellan olika plattformar. Det är grej som jag är mest nyfiken på i med att jag använder Windows i dator och i min mobil redan.

Hur som helst lansering av Windows 8 är just nu väldigt viktig för Microsoft. Först och främst för att kunna sätta fart i den mobila världen, surfplattor och smarta mobiler och sedan även införa helt ny tänkande i PC miljö, speciellt i bärbara enheter med pekskärm.