Image default
Windows Övrigt

Enkel fjärråtkomst med gratis program – TeamViewer

Jag har ofta varit i situation att när jag hjälper vänner och kompisar med dator fel via telefon så kör vi fast pga att de inte gör som jag säger eller så ser jag inte var de befinner sig på dator just nu. Så jag bestämde mig att lösa det med fjärråtkomst mot deras datorer. Lösningen heter TeamViewer. Det ett gratis program för enkel fjärråtkomst mot andra datorer på Internet eller i ditt egen nätverk. Hur gör man?

  • Först måste man installera program på både egen dator och på den man vill komma åt. team
  • Starta sedan program på båda datorer.
  • När man startar programmet får man ett ID nummer. Se till att han/hon som sitter på mottagare dator läser nummer. ID nummer är likadant varje gång man startar applikation. Skriv ID i egen TeamViewer som du har startat under tiden och klicka på ”Connect”.
  • Under ID kommer program att generera en lösenord. Den är däremot annorlunda varje gång man startar program. Se till att du får det.
  •  Skriv in lösenord och kopplingen är klar. Nu ser du mottagarens skrivbord.

Programmet har möjlighet också till fil överföring och direkt chatt. Så klart går det även att starta om mottagarens dator och logga in på den igen efter omstart. Ett komplett och enkelt program för fjärråtkomst på kompisarnas dator eller på egen server. Och det bästa av allt, kräver ingen brandvägg konfiguration.
Ladda ner Team Viewer här

Relaterade inlägg

Installera Windows XP på Macbook

iggypop

Tv-spelshjälp

iggypop

Marknadsföring med nyhetsbrev

iggypop

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med det här, men du kan välja bort om du vill. Acceptera Läs mer