Image default
Webb

Getty Images tillåter fri användning av bilder

Glada nyheter för alla bloggare och andra som sköter icke kommersiella webbplatser. Getty Images, en online foto service, kommer att möjliggöra fri tillgång till 35 miljoner bilder. Villkoret är att de används för icke-kommersiella syften och att man ska placera de genom att bädda in dem.

Denna idé har vuxit fram som en reaktion på den illegala användningen av upphovsrättsskyddade filer och bilder över internet, eftersom det finns redan Getty Images bilder överallt. Många är inte ens medvetna om ( eller helt enkelt inte bryr sig ) att de bryter mot lagen när de upprättar någon bild och laddar upp den till sin sida, så Getty Images har aktiverat HTML-kod som kan kopieras och publiceras på sidan.

Här är ett exempel på inbäddad bild från Getty Images:

Precis som att bädda in en YouTube-video eller en Tweet i texten, så blir det nu med bilderna med fullständig information om upphovsrätt och en länk till sidan där bilden finns på Getty Images. Detta löser ett antal problem – ägarna till webbplatser och bloggar kan berika sina texter med en massa bilder och i med att de är associerade med Getty Images, kan Getty enkelt hålla reda på var och hur bilder används. Vissa samlingar, till exempel reportage bilder är dock inte tillgängliga för att dela på det här sättet.

För att få koden för inbäddning ska man klicka på den den lilla ikon markerat med rött:

getty1

 

Och så ser det ut när man klickar:

getty2

Relaterade inlägg

Skapa snygga bläddringsbara pdf

iggypop

Google: Omvandla besökare till köpare

iggypop

Xbox Music – ny Spotify utmanare

iggypop

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med det här, men du kan välja bort om du vill. Acceptera Läs mer