Image default
iOS

iPhone5 såld i 2 miljoner ex. första 24 timmar

iPhone5 såldes i 2 miljoner exemplar under första dygnet efter lanseringen. En siffra som fördubblar den tidigare säljrekorden för som var efter lanseringen av Iphone 4S.

Iphone 5 har som väntat slagit den nya försäljningsrekord trots att lanseringen bjöd på ganska få överraskningar och trots att många var ganska besvikna och förväntade sig mer av den nya iPhone5. I snitt bokades det 23 exemplar per sekunden under telefonens första dygn på marknaden. Själv är jag inte förvånad för Apple har väldigt trogna kunder. Många har inte 4S modellen utan väntade på lansering av 5-an.

Apples nya Iphone får en större och avlångare skärm, en tunnare profil och lägre vikt än sin föregångare Iphone 4S och den kommer med en nyutvecklad processor – Apple A6. Andra nyheter är stöd för LTE/4G – (bara Turbo 3G i Sverige) samt en vidareutvecklad kamera och länge batteritid.

Apple kommer att börja sälja Iphone 5 den 28 september i Sverige och priserna börjar troligtvis på 5 795 kronor utan telefonabonnemang.

Andra bloggar om iPhone 5

Relaterade inlägg

Anti Mac kampanj

iggypop

R.I.P. Steve Jobs

iggypop

Video: iPad 2

iggypop

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med det här, men du kan välja bort om du vill. Acceptera Läs mer