Image default
Utveckling

Lär dig allt om sökmotoroptimering

De som är med på något sett i sökmotoroptimeringsvärlden känner säkert SEO-profilerna Magnus Bråth och Michael Wahlgren är. De skrev en mycket intressant bok om sökmotoroptimering – ”Guldläge på nätet: Sökmotoroptimering för alla”. Nu har jag läst igenom den två gånger så jag skriver lite om den.

Boken är verkligen bra och enkel skriven, lätt att förstå och jag rekommenderar den till alla som vill lära sig grunderna i sökmotoroptimering(SEO) eller öka sin kunskap och få massa nyttiga tips och råd.

Tre delar

Boken är uppbyggd i tre delar:

  • Analys – grundläggande arbete som är ett måste för att förstå vilka sökord är bäst för webbsida
  • Onpage – förklaring hur man gör optimering på egen webbsida
  • Länkstrategi – det mesta om länkstrategi, hur man får inlänkar, värderar länkar osv.

Det finns även andra saker som behandlas och en av de är vad man ska tänka på vid köp av SEO tjänster, hur man mäter resultat osv. Dessutom får man tips om en del verktyg som är bra att ha vid sökmotoroptimering.

Själv läste jag boken två gånger, den första som en fakta bok för att se vad det handlar om och den andra med riktiga exempel på några sidor jag har gjort. Boken rekommenderar jag verkligen till alla men speciellt till nybörjare som kan ganska snabbt förbättra sin webbplats hos sökmotorer. Priset är knappt 200 kronor och det är väl investerade pengar.

Köp Boken på Bokus eller Adlibris. Trevlig läsning.

Lär mer om sökmotoroptimering

 

Relaterade inlägg

54 Snygga exempel av ”404-sida”

iggypop

Gratis eBook med tutorials

iggypop

22 Handledningar till snygga CSS knappar

iggypop

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med det här, men du kan välja bort om du vill. Acceptera Läs mer