Image default
iOS

Min första iPhone ever

Jag har länge haft flera telefoner dels för att alltid ha en reserv och dels för att kunna testa olika appar och operativsystem. I många år har min ”huvudtelefon” varit Windows phone lur och reserv har jag haft olika Android mobiler alltifrån lite enklare modeller men också toppmobiler som Galaxy s6.

Windows krångel har jag tröttnat på

Bäst av alla mobiler och den som jag har haft längst är utan tvekan Lumia 930 en fantastisk lur på alla sett och viss. Krångel med Windows mobiler började när W10 kom in i bilden. Appar för Windows 8 uppdaterades inte längre och när jag installerade W10 Insider Preview i Lumia 930 var det inte längre samma telefon. Buggig system, långt ifrån färdigt där grundläggande saker inte funkade riktigt som t.ex SMS och så är inte W10 färdigt än. Nej, nu räcker det. Droppen var när jag i en affär kände och klämde på Lumia 950 som var min potentiella nyköp, stor besvikelse över kvalitet känsla.

Om Microsoft vill att folk ska på allvar börja köpa deras mobiler måste de fixa allt krångel med W10 och sedan lösa den stora app-problemet och där är inte problem att massa appar saknas utan de appar som finns fungerar inte bra. Att se sin mobilskärm i stor monitor eller TV är kul grej men hur många behöver det egentligen. Synd för Windows är verkligen fantastisk operativsystem.

Android laggar och sedan alla bloatware

Android däremot är operativsystem som känns bra och är hela tiden bättre från varje version som kommer men varje telefon man köper har otroligt mycket bloatware så man blir mörkrädd. Visst går det i senaste Android att inaktivera dem men uppdaterar man så är de aktiva igen och uppdateras automatisk via Google Play.
Vad ska man förvänta sig när en mobil med sådant hårdvara som Galaxy S6 laggar och det alltid någon stund extra när man ska öppna menyer osv. Det måste flyta mycket bättre. Jag var mest nöjd med Android mobiler när jag flashade dem och installerade Cyanogenmod, då funkade allt mycket snabbare och bättre men ska man behöva göra det egentligen och riskera att förstöra telefon?

Hur blir det med iPhone?

Jag har länge varit emot Apple världen, inte för att jag har något emot den eller för att den är dålig utan just den hype runt allt som släpps från Apple går mig på nerverna. Det verkar att inga andra kan göra telefoner och operativsystem, bara Apple. De har i särklass dyraste produkter som är långt ifrån problemfria så nu är det dags att testa det.
iPhone 6 plus är den dyraste mobil jag har ägt och på några dagar har jag inte mycket att tillägga. Visst känns iOS lite tråkig (inga widgets, inga live tiles) men än så länge fungerar allt som det ska och det är precis det jag behöver just nu, ingen lagg, ingen krångel och appar som fungerar.

Visst kommer jag att har både Android o Windows som reserver men än så länge blir de bara reserver. Fortsättning följer…

Relaterade inlägg

Följ Idol 2010 i mobilen

iggypop

TVdags.se i din iPhone

iggypop

Arbetsförmedlingen lanserar jobb-appen

iggypop

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med det här, men du kan välja bort om du vill. Acceptera Läs mer