Image default
Android

Nyheter i Android N

Vi behöver inte längre vänta tills Google IO 2016 för att höra om den nya Android. Google har överraskat alla med den spontana visning av Android N Developer Preview. Denna tidiga version av nästa stora Android programuppdatering, som kommer att släppas senare under året, ger oss en bra indikation på var Android är på väg och vad vi kan förvänta oss i full version.

Android N Developer Preview är en testversion av den nya Android programvara, främst avsedd för utvecklare och den finns nu för vissa Nexus-enheter (Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Pixel C, Nexus 9 och Nexus Player). Liksom tidigare versioner den första versionen innehåller inte alla de nya funktionerna, men bara delar. Det som kan tyckas i första hand är att en del av nya funktioner är ”lånade” från iOS 9, men det är inte så konstigt för företag i den branschen brukar låna idéer från varandra. Här är några nya funktioner vi kan förvänta oss.

Direkt svar på notifikation

Man ska inte att behöva navigera bort från en notifikation bara för att svara på t.ex ett inkommande meddelande. Man kan svara direkt i notifikation som visas högst upp på skärmen.

quick_reply

Multi-window stöd

Mycket effektivare multitasking som låter användare använda delad skärm (splitscreen) och visa två appar bredvid varandra. Till skillnad från iOS kommer denna funktion att fungera även i mindre skärmar och inte bara i surfplattor.

multi_window

Meny mellan systeminställningarna

En hamburgare menyknapp (ikonen med tre linjer) har nu lagts till i systeminställningarna. När en användare är i Bluetooth-menyn t.ex. kan man snabbt hoppa till andra systeminställningar enligt följande vänstermenyn. Denna meny är redan en standard i andra Google-program.

android-settings

Förbättrad energisparläge

Energisparläge Doze har förbättrats i Android N. Tidigare hade funktionen fungerat bara när telefonen har varit helt ostört under en lång tid, det vill säga när man sover, men nu kommer Doze att spara batteri så fort skärmen är avstängd. Enligt Google kommer detta att förlänga batteritid avsevärt.

doze

Bild-i-bild läge

I Android N kommer Google införa en ny ”bild-i-bild läge” som i huvudsak tillåter en app för att flyta runt gränssnittet i ett överlappande fönster. Så om man tittar på en video ska man samtidigt kunna fortsätta surfa eller interagerar med andra program.

pip

Relaterade inlägg

HTC Sensation visades officiellt

iggypop

YouTube Mobil i ny version

iggypop

Video: Dell Streak

iggypop

Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Vi antar att du är ok med det här, men du kan välja bort om du vill. Acceptera Läs mer